Menu

Venstre åbner kattelem for ekstremister

Venstre, DF og Liberal Alliance i valgforbund med kendte højreekstremister.

 De borgerlige partier Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance har i regionen Syd Danmark indgået et teknisk valgforbund med Frihedspartiet.

Frihedspartiet er et lille parti på den yderste højrefløj.

Partiets leder hedder Lars Ehlers Egmose og forlod det oprindelige Fremskridtsparti stiftet af Mogens Glistrup, efter interne uenigheder med de andre partimedlemmer om partiets fremtidige politiske linje.  

 

Lars Ehlers Egmose ønskede i første omgang blot at fortsætte, med at anvende sit gamle partis navn da han så sig selv om den der skulle fører det gamle Fremskridtspartiet viderer. Men i 2012 måtte han opgive navnet Fremskridtspartiet, da folk inde i det oprindelige Fremskridtsparti fik medhold i retten i at navnet Fremskridtspartiet var deres.

Lars Ehlers Egmose valgte derefter at kalde sit parti for Frihedspartiet.

Frihedspartiet er således ikke det oprindelige Fremskridsparti, men et nyt parti stiftet af en der er brudt ud af Fremskridtspartiet.

I Frihedspartiet sidder der en række kendte højreekstremister. Blandt andet Lars Grønbæk Larsen som for et par år siden stiftede den højreekstreme forening Vederfølner. Vederfølner bestod af unge højreekstremister og havde tæt kontakt til nynazister fra den aarhusianske gruppe White Pride. Lars Grønbæk Larsen er tidligere dømt for vold.

OPDATERING: 17-11 2013: P77 Beklager fejl i artiklen.Oplysningen om at Lars Grønbæk Larsen er tidligere blevet dømt for vold er ukorrekt. Vi beklager fejlen. Lars Grønbæk Larsen er ikke dømt for vold men har tidligere været anholdt i forbindelse med ballade mellem den yderste højre og den yderste venstrefløj. Senest den 2 juli 2012 i Odense. 

Se mere.

Screencap fra Frihedspartiet Youtub video. I videoen deltager Lars Elemose i midten. Til højre ses Aase Bjerg Clausen og yderst til højre Lars Grønbæk Larsen. Den røde tekst er fra videoen. Se videoen her.

Også Bo Vildbrand har fundet vej til Frihedspartiet.

Screencap: Facebook-public.

Bo Vildbrand er tidligere talsmand og leder af den stærkt islamfjendske gruppe Danish Defence League. I 2011 blev han anholdt af Politiets Efterretningstjeneste PET, efter at han og en anden havde begået hærværk på en moskee i Nakskov.

Foruden hærværk mod moskeen i Nakskov havde Bo Vildbrand og kæresten også gravet et dødt svin ned på en moskebyggegrund på Amager.  

Bo Vildbrand blev smidt ud af Danish Defence League efter anklager fra medlemmerne om fusk med gruppens penge. Efter sin exit fra Danish Defence League stiftede Bo Vildbrand en ny højreekstrem gruppe Dansk Modstand. Gruppen blev en fiasko men nåede dog at markere sig på en yderst rabiat måde.

Bo Vildbrands gruppe Dansk Modstand foran moskeen i Aarhus med grisefødder på spyd. 

Bo Vildbrand står for Frihedspartiet kampagner, hjemmeside og videoer og omtaler sig som partiets kommunikationsmedarbejder.

I kulisserne af Frihedspartiet spøger der også flere andre kendte højreekstremister.

Aase Bjerg Clausen, Bjerg Clausen er et gammelt kendt ansigt på den danske yderste højrefløj. Hun har flirtet med alt ligefra Fremskridtspartiet, den fremmedfjendske forening Den Danske Forening, til den stærkt islamfjendske forening Stop Islamiseringen af Danmark og nynazistiske Radio Holger. 

Kim Bang Andersen tidligere Danmarks Nationale Front er også med bag kulissen i Frihedspartiet. Kim Bang Andersen har siden 2012 etableret sig som den yderste højrefløjs videomand i foretagnet Medie1dk og står for at videofilme Frihedspartiets møder.

 

 

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?